Andrea Marie Breiling

I Think I Might've Inhaled You


Download

Almine Rech Brussel presenteert ‘I think I Might’ve Inhaled You’, de allereerste solotentoonstelling van Andrea Marie Breiling bij Almine Rech.


Andrea Marie Breiling maakt ons getuige van haar lichamelijkheid, en nodigt ons tegelijkertijd uit de onze te ervaren. Door het opbouwen van meerdere lagen spuitverf die elkaar horizontaal en verticaal overlappen, wekt ze schimmige gebaren en vormen tot leven aan de oppervlakken van haar werk. Deze ‘penseelloze’ werkwijze stelt haar in staat om brede vormen te verwezenlijken die gevuld zijn met een hectische energie, zowel emotioneel als fysiek. We zien dit in Shifting Dunes, 2021 en Under the Bridge (Downtown), 2021.

Breiling legt uit dat haar schilderijen zijn doordrongen van een geest van optimisme in het licht van persoonlijke en wereldwijde tegenspoed. “Deze schilderijen smeken om de terugkeer van wonderen en hoop. Niet door terug te blikken op het dogma van het leven zoals we dat al kennen, maar door vooruit te kijken naar een betere toekomst met eindeloze mogelijkheden. Elk ervan is een gebed voor mij."

Deze uiterst spontane, en tegelijk meesterlijke experimenten verenigen haar werken in een volledig begrip van kleur en een geest van ontdekking. Andrea Marie Breiling zal haar werk ook presenteren bij Almine Rech Londen in november 2021.