Katja Strunz

(project room)


Download

Almine Rech Gallery is trots u de tweede tentoonstelling van de Duitse kunstenares Katja Strunz in haar vestiging in Brussel te kunnen aankondigen.


De wortels van Strunz’ sculpturen zijn te zoeken in allerlei vormen van constructivisme en avant-garde die zich in de kunstgeschiedenis hebben voorgedaan. Dit keer installeert ze Zeittraum #10,het monumentale sculpturale reliëf waaraan ze begon te werken in 2003 en dat in de voorbije herfst werd tentoongesteld op de Biënnale van São Paolo. Het maakt deel uit van haar iconische reeks geplooide werken, verwijst naar de begrippen ‘tijd’ en ‘ruimte’ en bestaat uit hout en metaal. De elegant geconstrueerde sculpturen zien er ook uit alsof ze met de hand waren gemaakt, want het is duidelijk dat ze met de tijd verouderen. Op de tentoonstelling is verder nog een alleenstaande reliëfsculptuur te zien, naast een groep collages die verband houden met haar sculpturale werk.

Katja Strunz, in 1970 geboren in het Duitse Ottweiler, woont en werkt in Berlijn. Dit jaar was ze de prijswinnaar van de Vattenfall Contemporary. Op 24 april opent in de Berlinische Galerie een tentoonstelling met werk van haar en daar hoort een catalogus bij. Haar werk is verspreid over tal van openbare en privéverzamelingen, onder meer het Centre Pompidou in Parijs en de Sammlung Boros in Berlijn.